Openingstijden: 8:30 - 16:30 van maandag tot en met vrijdag | Tel: +31 853018250

Sluiten
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Een gebruikte buitenboordmotor kopen - Gevaren en risico's

Uiterlijke kenmerken

Allereerst moet een buitenboordmotor van buitenaf worden bekeken. Het is belangrijk dat u bijzondere aandacht besteedt aan de propeller. Soms zie je kleine oneffenheden over het hoofd, maar deze kunnen verwoestend zijn. Vraag de verkoper openlijk naar ongelukken. Meet van tevoren de staartlengte van uw boot voordat u de motor gaat inspecteren. En meet ook de aslengte van de buitenboordmotor ter plaatse. Hier vindt u een artikel waarin wij uitleggen hoe u de schachtlengte bepaalt: https://smarine.nl/blog/staartlengte-bepalen-zo-doet-u-het-goed

Zo weet u zeker dat u de juiste staartlengte hebt.

Buitenboordmotor kopen

Laat de motor zijn werk doen

De buitenboordmotor is de alfa en omega. Om te controleren of alles in orde is met de machine, hoeft u alleen maar eerst het oliepeil te controleren. Als de smeerfilm van de oliestick melkachtig lijkt, kan er water in de olie zitten. De bougies moeten ook worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze niet roetvrij zijn. Bij de inspectie van een gebruikte buitenboordmotor is het ook van belang ten minste een teststart uit te voeren. Indien mogelijk, zou een proefrit nog beter zijn. Tijdens een proefrit kunt u niet alleen de werking van de motor controleren, maar ook nagaan of het aantal pk's voor u geschikt is. Bij het proefrijden is er een trucje: kom ongeveer 20 minuten van tevoren opdagen bij de verkoper. Zo kunt u er zeker van zijn dat hij de motor niet van tevoren heeft opgewarmd. Als u de weg niet echt kent, neem dan iemand mee die op zijn minst vertrouwd is met motorvoertuigen. Nog beter zou natuurlijk zijn een expert van boten of iemand die al enige tijd een buitenboordmotor bezit.

Aiqidi Buitenboordmotor

Garantie

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alle onderdelen en stukken van de buitenboordmotor te controleren. Je realiseert je pas wat je hebt gekocht als je de buitenboordmotor zelf een paar keer hebt uitgeprobeerd. Het is echter belangrijk te weten dat garanties vaak niet op de tweede klant overgaan en alleen gelden voor de eerste koper of de eerste eindklant. Als u hier niet zeker van bent, vraag de verkoper dan om u een garantiebewijs te laten zien of te geven als de buitenboordmotor nog onder garantie is.

You must be logged in to post a comment. Klik hier to log in