Openingstijden: 8:30 - 16:30 van maandag tot en met vrijdag | Tel: +31 853018250

Sluiten
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Hoe beschermt u uw boot en motor tegen diefstal

Hier hebben we enkele tips opgesomd die u kunnen helpen uw motorboot en belangrijke accessoires diefstalbestendig te maken:

1. Bij diefstal moet u niet alleen op de boot letten, maar ook op uw uitrusting en de motor. Buitenboordmotoren kunnen gemakkelijk worden beschermd met speciale schroefsloten (zoals aluminium velgen op auto's). Een buitenboordmotor kan met een ketting worden vastgezet, waardoor hij moeilijk of onmogelijk te verwijderen is. U kunt het ook moeilijker maken om in uw boot te komen door het dekzeil met een speciaal slot vast te maken. Maar dieven zijn ook altijd op de uitkijk. Daarom is het beter om een boot tijdens langere pauzes in een gesloten ruimte, zoals een garage, op te slaan.

2. In het beste geval laat u alle onderdelen van de boot, inclusief de motor, registreren door de waterpolitie. In geval van diefstal kan uw boot dan worden geïdentificeerd met behulp van een eerdere codering. Het is ook belangrijk om alle unieke kenmerken van uw boot te registreren. Omdat geregistreerde en gecodeerde onderdelen en motoren niet interessant zijn voor dieven, omdat ze er niets mee kunnen verdienen.

3. Documenteer elke installatie, elke schade en uw eigen markeringen op uw boot. Op die manier heeft u bewijs voor de politie in geval van diefstal en vergemakkelijkt u ook het werk van de speurders.

4. Uw aanhangwagen moet ook diefstalbestendig worden gemaakt. Want als een boot wordt gestolen, worden in de meeste gevallen ook de trailer meegenomen. Er zijn speciale sloten voor trailers. Als de trailer aan uw boot is gekoppeld, moet hij nog steeds beveiligd zijn tegen gemakkelijk verwijderen.

5. Zorg ervoor dat alle luiken vastzitten. Niet alleen de deuren van uw boot moeten op slot, maar ook ramen en luiken moeten worden beveiligd.

6. In geval van twijfel kunt u het beste contact opnemen met een professional, zoals de fabrikant van uw boot of een scheepswerf. Zij zullen u het beste advies geven over de veiligheid van uw boot of jacht.

7. Meld de diefstal onmiddellijk bij de politie. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het zal zijn om de diefstal op te lossen. Houd in zo'n geval ook uw documentatie, registraties, codes en foto's klaar voor de politie.

8. Let op de details van uw verzekeringscontract. Lees het grondig, zodat u in het ergste geval voorbereid bent. Als verzekeringnemer bent u vaak niet op de hoogte van specifieke schaderegelingsclausules omdat u zich niet voldoende hebt ingelezen. Daarbovenop komt nog het financiële verlies.

9. Volg enkele basisregels van de waterpolitie. Een oogje in het zeil houden op uw boot en uw buren kan zeer nuttig zijn. Kijk ook uit voor vreemden in de buurt van uw boot en let, indien mogelijk, op kentekens van auto's die u op een negatieve manier opvallen.

You must be logged in to post a comment. Klik hier to log in