Openingstijden: 8:30 - 16:30 van maandag tot en met vrijdag | Tel: +31 853018250

Sluiten
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

Vrij varen tijdens je zomervakantie: Waar je buitenboordmotor zonder vaarbewijs mag varen

De zomer staat voor de deur, bent u al bezig met het plannen van uw reizen? Gebruik een buitenboordmotor om uw vakantie nog gevarieerder te maken. In verschillende Europese landen gelden verschillende voorschriften voor het gebruik van buitenboordmotoren:

Aiqidi buitenboordmotoren

Duitsland:

In Duitsland mogen boten met een motorvermogen tot 15 pk sinds oktober 2012 zonder speciaal vaarbewijs worden bestuurd.

Frankrijk:

In Frankrijk mogen boten met een motorvermogen tot 6 pk op binnenwateren en op open zee zonder speciaal vaarbewijs worden bestuurd. Voor boten met een hoger vermogen is een passend vaarbewijs vereist. Bovendien is Frankrijk over het algemeen tolerant ten opzichte van buitenlandse vaarbewijzen.

Spanje:

In Spanje mogen boten met een motorvermogen tot 15 pk op binnenwateren en op open zee zonder speciaal vaarbewijs worden bestuurd. Spanje accepteert over het algemeen ook Duitse vaarbewijzen, maar bepaalde criteria zoals bootlengte en vaargebied moeten worden vervuld.

Denemarken:

In Denemarken gelden relatief losse voorschriften, en boten met een motorvermogen tot 25 pk mogen zonder speciaal vaarbewijs worden bestuurd. Het is echter belangrijk op te merken dat er regionale en boot-specifieke voorschriften kunnen zijn.

Nederland:

In Nederland mogen boten met een totale lengte van maximaal 15 meter en een maximale snelheid van 20 km/u zonder speciaal vaarbewijs worden bestuurd. Voor bepaalde wateren zoals het IJsselmeer kan echter een speciaal vaarbewijs vereist zijn.

Italië:

In Italië mogen personen vanaf 16 jaar boten met een motorvermogen tot 40 pk besturen zonder speciaal vaarbewijs, zolang de boot niet meer dan 6 zeemijl van de kust verwijderd is. Voor bepaalde motortypen zoals benzine directe injectie met een cilinderinhoud van meer dan 1000 cc is echter een speciaal vaarbewijs vereist.

Aiqidi buitenboordmotoren bij smarine

Over het algemeen gelden er verschillende voorschriften voor het gebruik van buitenboordmotoren in de verschillende Europese landen, daarom is het raadzaam om voorafgaand aan het gebruik van een boot vertrouwd te raken met de specifieke voorschriften en eisen van het betreffende land van bestemming.

You must be logged in to post a comment. Klik hier to log in