Openingstijden: 8:30 - 16:30 van maandag tot en met vrijdag | Tel: +31 853018250

Sluiten
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

De functie van buitenboordmotoren en waarom Smarine een goede keuze is

Als u gepassioneerd bent door vissen of varen en geïnteresseerd bent in buitenboordmotoren, hetzij om uw boot uit te rusten, hetzij om een idee te krijgen van hoe een verbrandingsmotor werkt voordat u hem koopt, dan vertelt dit blogartikel u alles wat u moet weten over buitenboordmotoren in het algemeen, maar in het bijzonder de productdetails van Smarine en waarom het zinvol is om bij ons te kopen

1. Hoe een buitenboordmotor werkt

In dit deel zullen we een vereenvoudigde blik werpen op de werking van een buitenboordmotor. U hoeft geen natuurkundige te zijn om de paar basisbegrippen van de mechanica die we hier zullen behandelen te begrijpen.

Merk op dat het werkingsprincipe dat hier zal worden behandeld alleen van toepassing is op een thermische buitenboordmotor met carburateur, d.w.z. een motor die met de hand wordt gestart. Het andere geval is dus een buitenboordmotor met elektrische start.

Om een boot te kunnen voortbewegen heeft een buitenboordmotor met een interne verbrandingsmotor een mengsel van oxidant (lucht) en brandstof (benzine) nodig; dit zogenaamde "carburateurmengsel" wordt geproduceerd met behulp van een carburateur. De carburateurmethode wordt meestal gebruikt voor buitenboordmotoren met een laagvermogen (eencilinder); de injectiemethode is dus de methode die wordt gebruikt voor motoren met een hoog vermogen (in het geval van Aiqidi-motoren zijn er injectiemodellen vanaf 60 pk, voor motoren tot 60 pk gelden dus carburateurmodellen).

Type geïntegreerde technologie voor het inschakelen van een buitenboordmotor.

 

Tweetakt (2T)

De huidige technologie, die bij de meeste fabrikanten van buitenboordmotoren steeds meer ingang vindt, maakt gebruik van tweetaktmotoren (2T). Het principe van deze technologie is als volgt: De brandstof wordt rechtstreeks in de verbrandingskamer geïnjecteerd bij een lage (6-7 bar) of hoge druk (35-50 bar), afhankelijk van het motormerk.

Viertakt (4T) 

Bij Smarine hebben we geprobeerd ons aanbod aan te passen aan de marktvraag door viertakt (4T) buitenboordmotoren aan te bieden, aangezien deze technologie veel meer verspreid is.

Het werkingsprincipe van een viertakt scheepsmotor (buitenboordmotor) bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit vier verschillende fasen: Inlaat, Compressie, Verbranding en Uitlaat. Deze vier (4) fasen vormen een cyclus.

Milieuaspect: emissies

Een van de belangrijkste bronnen van natuurverontreiniging zijn ongetwijfeld de uitlaatgassen van motoren en productie-installaties. Om het milieu doeltreffend te beschermen zijn maatregelen genomen en vastgesteld in de vorm van richtlijnen of normen om het emissieniveau van luchtverontreinigende stoffen te reguleren. Deze regelgeving is ook van toepassing op maritieme aandrijfsystemen.

Motorfabrikanten zijn in Europa, EPA voor de VS en CARB voor Californië in het bijzonder onderworpen aan RCD-normen (EU Recreational Craft Directive 2013/53/EU): Deze normen bepalen onder meer de wettelijk toegestane uitstoot van vervuilende stoffen.

2. Het merk Aiqidi & Smarine

 

A. Over Aiqidi

Zhejiang Anqidi Power Machinery Co, Ltd is een in 2006 opgerichte Chinese onderneming die gespecialiseerd is in de productie van buitenboordmotoren, tuinmachines, landbouwmachines en plastic producten. Met vele jaren ervaring in de ontwikkeling en productie van buitenboordmotoren is de onderneming erin geslaagd zich te positioneren als marktleider in China en heeft zij een wereldwijd distributienetwerk van bijna 30 landen.

Met het merk Aiqidi heeft het bedrijf Zhejiang Anqidi Power Machinery Co, Ltd. in 2020 officieel de Duitse markt betreden. Smarine is de exclusieve distributeur voor buitenboordmotoren van het merk Aiqidi in Duitsland, Nederland en Frankrijk.

B. Waarom kopen bij Smarine?

U zoekt een motor die voldoet aan de volgende criteria: uitstekende verhouding. Wilt u waar voor uw geld, tevredenheid, korte levertijden en een klantenservice die naar u luistert, dan zijn dat goede redenen om bij Smarine te kopen.

U zoekt een motor die voldoet aan de volgende criteria: uitstekende verhouding. Wilt u waar voor uw geld, tevredenheid, korte levertijden en een klantenservice die naar u luistert, dan zijn dit goede redenen om bij Smarine te kopen:

  • Als exclusieve partner van Aiqidi in Frankrijk, Duitsland en Nederland geeft Smarine u een buitenboordmotor van hoge kwaliteit die zich kan meten met de grote merken (Yamaha, Honda, Mercury, Suzuki, enz.), tegen een lagere prijs omdat er geen tussenpersoon is tussen de productie en ons; bovendien zijn alle artikelen van het merk Aiqidi onderworpen aan de Europese normen en worden ze geleverd met twee jaar garantie.
  • Bij ons ontvangt u uw motor binnen 2-5 dagen na uw bestelling; bovendien heeft u 14 dagen retourrecht na ontvangst van het artikel.

  • U kunt ook contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies en aanvullende informatie voor en na aankoop tijdens onze openingstijden (ma-vr 9.00-17.00 uur).
You must be logged in to post a comment. Klik hier to log in